Zoran Škiljević

11 Nov, 2018

KUPUS (Iz "Dnevnika noćobdije")

BELEŽNICA — Autor zoranskiljevic @ 14:58

Izleda da je moja cica danas ustala na levu nogu. Čim smo posrkali kafu, odosmo na pijacu, i ja, pošto imam ružnu naviku da zevam okolo, ne jednom se negde okrenem, ili zaostanem iza nje par koraka, i onda lepo čujem kako se ona već džapa s nekim i kako mu psuje Vučića. I to, nećete verovati, zbog kupusa!? Pojma nemam zašto baš Vučića, i kakve on pa ima veze sa kupusom. Još nisam čuo da se ovaj upetljao i u salatu, mada, kad malo bolje razmislim, ni to nije nemoguće, kad se, po sopstvenom priznanju, upetljao u fodbal, što ne bi i u salatu (fudbal jeste najvažnija, ali najvažnija sporedna stvar na svetu); uostalom moja cica se ne skida sa tvitera, pa samim tim slovi za one dobroobaveštene. 

Onda ja, kud ću šta ću, skočim da je branim, pa meni psuju Đilisa. Dobro, jasno mi je zašto me psuju, ali što su se baš uhvatili za Đilasa, zašto mi ne spočitavaju recimo Jankovića, ili Jeremića? Otkud oni znaju za koga ja navijam, to mi ne piše na čelu (ili ja bar mislim da ne piše?).

I na kraju, pošto konačno shvatimo da smo prekardašili i da treba izgladiti stvar, jerbo u suprotnom će morati murja da zavodi red, nađemo se nakako kod Dinkića, pa ga onda psujemo svi zajedno i mirna Bačka. 

A od kupusa nije bilo ništa. Kupili smo ga posle u Maksiju. 

 

 kupus

 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Powered by LifeType